Toneeluitvoering Ons Genoegen

Datum:
13 - Mar - 2015
Locatie:
In de Groene Jager
Aanvangstijd:
20.00 uur

Toneeluitvoering Ons Genoegen

Drie boeren van toneelvereniging “Ons Genoegen” zijn op zoek naar een vrouw. Maar wie dan?Is het opa Willem, zijn zoon Johan of kleinzoon Geert?
In de jubileumuitvoering volgen we de perikelen van deze 3 mannen op de voet. Gert Jan Bosman kruipt in de huid van opa Willem en houdt zich bezig met deze mannenhuishouding! Zijn zoon Johan (gespeeld door Marinus Mulderije) en kleinzoon Geert (gespeeld door Mark Rood) beheren samen de boerderij.
Het lijkt de mannen een goed plan om maar weer eens op zoek te gaan naar een vrouw die op de boerderij haar mannetje staat. Zij moet de gezelligheid terug brengen en natuurlijk ook haar handen uit de mouwen kunnen steken. Op verschillende manieren proberen de drie mannen de geschikte vrouw te vinden voor één van hen en dat gaat niet vanzelf. Er dienen zich heel wat vreemde types aan voor een plekje op Erve “de Rikkepaol”.
Door middel van verschillende korte scènes is het mogelijk om alle spelers van “Ons Genoegen” aan bod te laten komen, inclusief de 3 vrouwelijke debutanten: Caroline Breman-Hamer, Wilmy Lubberdink en haar nichtje Moniek Lubberdink. Men wordt in het stuk voortdurend op het verkeerde been gezet en de laatste scène zorgt dan ook voor een verrassende ontknoping.
Met dit blijspel hopen de leden van toneelvereniging “Ons Genoegen” het 65 jarig jubileum te vieren. “Boer zoekt vrouw” is geschreven en geregisseerd door haar eigen bestuurslid Anneke Koeleman.
Daar het een speciale jubileumuitvoering is zullen er 3 voorstellingen plaats vinden in H.C.R. “In de Groene Jager” te Barchem.