Bakkerij Jansen

Bakkerij Barchem

Adres:
Lochemseweg 1
Postcode:
7244 AA Barchem
Telefoon:
0573-441234
Website:

Bakkerij Jansen

De huidige eigenaren van Bakkerij Jansen zijn Arjan en Mathilde Jansen, maar zij zijn niet de eerste, maar alweer de derde generatie.
In 1934 namen Ab Jansen en zijn vrouw Marie de bakkerij en winkel over van Bakkerij Deeskes. Niet alles ging even soepel, helemaal niet, want op de eerste dag dat zij begonnen brandde de bakkerij volledig af.

Er werd snel een nieuwe winkel en bakkerij gebouwd, maar dat is niet de laatste verbouwing geweest.
Vanaf 1963 namen Joop Jansen en zijn vrouw Hermien de bakkerij over, Joop was de jongste zoon van Ab en Marie en zij waren daarmee de tweede generatie. Joop en Hermien kregen twee kinderen, Arjan en Marieke. Marieke voelde niets voor het bakkersvak, maar Arjan wel en hij besloot een bakkersopleiding te volgen, in de hoop later de derde generatie te worden.

En ja hoor, Arjan leerde Mathilde kennen en zij trouwden in 1989 en zo ging het bedrijf over op de derde generatie Jansen.
Zal er ook nog een vierde generatie komen? Dat is afwachten.
Arjan en Matihilde zijn de gelukkige ouders van twee dochters en een zoon. ‘Wij vinden het balangrijkste dat de kinderen datgene gaan doen waarmee ze gelukkig worden’. En daarmee wachten we af of er een vierde generatie Jansen gaat komen.