Theo Blaauw winnaar van het B.B.K. 2022

Theo Blaauw winnaar van het B.B.K. 2022

Theo Blaauw heeft de veertiende editie van het Barchems Biljart Kampioenschap (BBK) gewonnen. Vrijdag 30 december won Theo de finalepoule van het BBK dat vanaf 7 december voor het eerst in de feestzaal van recreatiecentrum De Heksenlaak plaats vond.

Deze editie telde iets minder deelnemers dan voorgaande edities, namelijk 72. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat afgelopen 2 jaren het BBK niet door kon gaan en de biljarters nog ‘even de weg moeten vinden’ naar de nieuwe locatie. De beginfase van het toernooi was onderverdeeld in twaalf poules van zes deelnemers. Twee vrouwen durfden het aan om te strijden tegen de mannen in de biljartarena. Beide dames, Ans Flierman en Miranda Blaauw, bereikten zelfs de halve finale!

De halve finales, waarvoor zich de beste twee spelers uit de twaalf poules en de zes beste nummers drie plaatsten, werden gespeeld op dinsdagavond 27 en woensdagavond 28 december. Deze dertig biljarters werden hiervoor verdeeld over zes poules van vijf spelers. De zes poulewinnaars uit de tweede ronde plaatsten zich uiteindelijk voor de finalewedstrijden die op vrijdagavond 30 december werden gespeeld. Deze poulewinnaars waren: Henk Oplaat, Theo Blaauw, Gé Nijenhuis, Dinand Dinkelman, Willem Groot Wassink en Michiel van der Goor.

Henk Oplaat in actie tijdens de strijd om de 1e plaats

De finale
Tijdens de finalewedstrijden zag het aanwezige publiek hoe er tijdens de laatste partij werd gestreden om de eerste plek tussen Henk Oplaat en Theo Blaauw. Na 24 beurten werd duidelijk dat Theo zich winnaar mag noemen van het BBK 2022 en de daarbij behorende Johan Klanderman wisselbokaal in ontvangst mocht nemen. Henk Oplaat eindigde op de tweede plek en won wederom de clubkampioenschap van biljartvereniging De Heksenlaak. Derde werd Gé Nijenhuis, vierde Willem Groot Wassink, vijfde Michiel van der Goor en zesde Dinand Dinkelman. Allen kregen een beker, een attentie van de Heksenlaak en een enveloppe met inhoud.

De organisatie
De organisatie, bestaande uit: Dinand Luesink, Alex Welbergen en Arjan Wanschers, kan terug kijken op wederom een zeer geslaagde en succesvolle editie van het BBK. Zij bedanken de Heksenlaak hartelijk voor de gastvrijheid en geboden hulp. Over hulp gesproken, de organisatie kan voor de volgende editie nog extra mensen gebruiken! Lijkt het u leuk om te helpen het BBK te organiseren, stuur dan een mailtje aan d_luesink@kpnmail.nl. Ervaring met biljarten of lidmaatschap van een biljartvereniging is niet noodzakelijk.

Laat een reactie achter