Ming en Fan nieuwe exploitanten supermarkt Barchem

Ming en Fan nieuwe exploitanten supermarkt Barchem

Onder grote belangstelling hebben Frank Bannink en zijn vriendin Thera zaterdag afscheid genomen van de plaatselijke supermarkt Attent Barchem. Zo kwam er voor Frank Bannink een eind aan een twaalf jaar lange intensieve periode als supermarkteigenaar. Bannink heeft de supermarkt begin januari verkocht aan Ming Jiang (60) en Xiao Fan Cheng (41) uit het Noord-Hollandse Laren. Barchemers konden zaterdag tevens kennismaken met de nieuwe exploitanten van de supermarkt.

Ming Jiang heeft al vele decennia ervaring in de supermarktbranche. Zo exploiteert de geboren en getogen Chinees al ruim twintig jaar een kleinschalige Attent supermarkt in het Noord-Hollandse Onderdijk (gemeente Medemblik), in eveneens het Noord-Hollandse Huizen en sinds 1 januari in het Betuwse Bergharen. “Allemaal kleinschalige supermarkten te vergelijken met deze vestiging in Barchem”, aldus Ming Jiang als hij zaterdag op een hartelijke wijze kennismaakt met menig Barchemer. Ming Jiang en Xiao Fan Cheng gaan de Barchemse supermarkt en ook de andere vestigingen voortzetten onder de naam van Bortly Supermarkt Barchem. Supermarkten met een algemeen assortiment van voedings- en genotmiddelen aangevuld met warme Chinese afhaalmaaltijden. “Want we willen onze service verbreden”, aldus Xiao Fan Cheng. Ming Jiang is er zich van bewust dat hij ‘instapt’ in een supermarkt met een kleinschalige omzet. “Maar het is een uitdaging om deze omzet te vergroten, daar hebben we tijd voor nodig”, aldus de ondernemer die een universitaire opleiding in de elektronische technologie aan de universiteit in Shanghai heeft gevolgd. Ook studeerde Jiang aan de Universiteit Amsterdam.

Nieuwe uitdaging
Frank Bannink was toe aan een nieuwe uitdaging. Doel van hem is om een Coop supermarkt in Oost-Nederland op basis van onderneming te gaan exploiteren. Bannink ambieert een meer leidinggevende functie om medewerkers aan te kunnen sturen en dat hij zich meer bezig kan houden met financiën. “En daar krijg ik bij de Coop de gelegenheid voor middels een interne opleiding. Ik heb op dit moment nog geen toezegging. Maar ik ben daarvoor wel duidelijk in beeld.”

Het nieuwe ondernemersechtpaar van de Barchemse supermarkt zal gaan proberen de exploitatie van de supermarkt voort te zetten zoals Frank Bannink dat in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. De zeven part-time medewerkers zijn in dienst van de nieuwe exploitant gebleven. Het pand blijft voorlopig in eigendom van de Barchemse familie Oplaat. De naam Attent die nu nog op de gevel van de supermarkt prijkt, zal zo snel mogelijk plaats maken voor Bortly. In de komende twee jaar worden namelijk zo’n 75 Attent buurtwinkels, die onderdeel uitmaken van De Spar (Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig), omgevormd. SPAR is eigendom van het beursgenoteerde Sligro (45 procent), Plus Holding (45 procent) en de ondernemers, die de overige tien procent in een eigen holding vertegenwoordigen. Die ondernemers runnen de winkels zelfstandig, waarbij ze gebruik maken van de collectieve logistiek en inkoopkracht van SPAR, dat het Nederlandse hoofdkantoor en distributiecentrum in Waalwijk heeft staan.

Bron: Achterhoek Nieuws. Foto en artikel: Jan Hendriksen

Laat een reactie achter