Johan Meijer kampioen BBK 2019

Johan Meijer kampioen BBK 2019

Johan Meijer heeft de dertiende editie van het Barchems Biljart Kampioenschap (BBK) gewonnen. Zondag 29 december won Meijer de finalepoule van het BBK dat vanaf 9 december in de zaal van H.C.R. In de Groene Jager plaats vond.
Deze editie telde evenals voorgaande jaren 84 deelnemers. De beginfase van het toernooi was onderverdeeld in twaalf poules van zeven deelnemers. Dat biljarten niet alleen een “oude-mannen-sport” is bleek uit het feit dat er ook vanuit de jeugd en vrouwen aanmeldingen waren. Helaas bereikte hiervan niemand de finale.
De zes poule winnaars: Henk Oplaat, Theo Blaauw, Jan Koopman, Johan Meijer, Henri Schepers en Michiel van der Goor, plaatsten zich voor de finalepoule.

Spannende finalemiddag
De finalisten deden in de onderlinge competitie op zondagmiddag weinig voor elkaar onder. Tot aan de laatste partij bleef het spannend wie er zou winnen. Het aanwezige publiek zag uiteindelijk dat Johan Meijer tot kampioen werd uitgeroepen en de daarbij behorende Johan Klanderman wisselbokaal in ontvangst mocht nemen. Henk Oplaat won de clubkampioenschap van biljartvereniging De Groene Jager. Dat het toernooi een goed puntensysteem hanteert waarmee iedereen evenveel kans maakt om door te gaan naar de grande finale blijkt uit het feit dat er maar één persoon (Henk) vanuit deze biljartvereniging deelnam aan de finale. De andere finalisten namen deel vanuit de biljartverenigingen van de Woonplus het Station, dorpshuis ’t Onderschoer of zijn (oud) inwoners van Barchem.
Henk Oplaat eindigde op de tweede plek, derde werd Jan Koopman, vierde Henri Schepers, vijfde Theo Blaauw en zesde Michiel van der Goor. Allen kregen een beker en een vleesschaal voor de geleverde prestaties.

Extra prijzen
Theo Lammers kreeg uit handen van de organisatie een extra prijs uitgereikt. Met maar liefst 43 caramboles in één beurt was de biljartpartij in één van de voorrondes snel gespeeld. Dit aantal is nog nooit voorgekomen tijdens alle voorgaande edities van het BBK.
Als oudste deelnemer aan deze editie van het BBK kreeg de 81-jarige Appie Warnshuis ook een extra prijs.

De organisatie, bestaande uit: Ron Buurman, Dinand Luesink, Herbert Warnshuis en Alex Welbergen, kan terug kijken op wederom een zeer geslaagde en succesvolle editie van het BBK.

Laat een reactie achter