Batavierenrace – zaterdag 11 mei

batavierenrace logo

Batavierenrace – zaterdag 11 mei

Ingezonden mededeling betreffende de 47e Batavierenrace: 

Beste bewoners van Barchem,

Op vrijdag 10 mei (en zaterdag 11 mei) is het weer zo ver: de Batavierenrace vindt plaats! Dit jaar zal om 22.30 het startschot klinken op de Grote Markt in Nijmegen. Daarna loopt de route via Duitsland en de Achterhoek in de richting van Enschede, waar tegen het eind van de middag op zaterdag de finish zal plaatsvinden. In totaal lopen de deelnemende ploegen zo’n 175 kilometer.

Om het veld enigszins bij elkaar te houden, vinden er tijdens de Batavierenrace drie her-starts plaats. De tweede herstart is traditiegetrouw in Barchem op zaterdag na etappe 17. Tussen 09.50 uur en 13.15 uur verwachten wij de lopers in uw dorp. Het wisselpunt bevindt zich op het dorpsplein. De 7 her-starts van de startgroepen zullen tussen 11.30 uur en 13.00 uur plaatsvinden bij H.C.R. In de Groene Jager. Etappe 18 loopt vervolgens via de Zwiepseweg Barchem weer uit richting de Lochemse berg. Vanwege de veiligheid is de Beukenlaan tussen 09.00 uur en 14.15 uur beperkt toegankelijk voor auto’s. Ook zal er op de Borculoseweg tussen de overgang met de Lochemseweg en de splitsing met de Hazelberg een parkeerverbod gelden. We vragen u om, mocht u onverhoopt toch met de auto op pad gaan, rekening te houden met de deelnemers van de Batavierenrace.

De vervoersmiddelen van de deelnemers zullen ook dit jaar weer op een weiland buiten Barchem geparkeerd worden. Bovendien zullen onze vele medewerkers met onder andere speciale opruimbussen hun uiterste best doen om Barchem schoon achter te laten. Hopelijk kunnen wij daarmee de overlast voor u tot een minimum beperken. Mocht u echter ongebruikelijk veel hinder ondervinden van de Batavierenrace, dan kunt u de organisatie bereiken op telefoonnummer 053-4895323 (tijdens evenement) of 024-3615876 (na evenement) of u kunt een e-mail sturen naar nijmegen@batavierenrace.nl.

Daarnaast willen we u vragen om na de race de bewonersenquête in te vullen. Na de race zal een link naar de enquête te vinden zijn op www.batavierenrace.nl. Vanzelfsprekend bent u van harte uitgenodigd om de herstart te komen bekijken en de lopers aan te moedigen. Het belooft een grandioos spektakel te worden, waar de unieke sfeer van de Batavierenrace duidelijk te merken zal zijn!

Batavierenrace

 

Laat een reactie achter