Barchems feest 2019 succesvol verlopen.

Barchems feest 2019 succesvol verlopen.

Foto: Gerry te Walvaart

Van woensdagmiddag 28 augustus tot en met zondag 1 september was het weer feest in Barchem.

Op woensdagmiddag waren het De Grolse Hofzangers die met hun liedjes de seniorenmiddag verzorgden. Ook enkele playbacknummers door kinderen en volwassenen die donderdagavond ook optraden stonden op het podium. Om 20.00 uur kwam muziekvereniging Crescendo het Barchems feest muzikaal officieel openen.

Op donderdagavond zorgden inwoners van Barchem zelf voor spektakel op het podium. Met veertien playback-nummers werd het een geweldige avond. Na afloop gingen de voetjes van de vloer met de band Take2. Voor de kinderen was er vrijdag een film waarna de kermisattracties open gingen. Kinderen kregen een ballonnenfiguur en/of werden geschminkt. Vanaf 18.00 uur kon er bij H.C.R. In de Groene Jager een vorkje mee worden geprikt tijdens de jaarlijkse ‘Barchbecue’. Meesterkoks Gé Nijenhuis en André Wesselink zorgden ervoor dat er vele magen goed werden gevuld. ‘s Avonds gaf de band Kabaal een spetterend optreden in de zaal van dorpshuis ‘t Onderschoer.

Optocht en vogel schieten
Op zaterdag vond de jaarlijkse, kleurrijke optocht plaats onder tropische weersomstandigheden. De wagen ‘Het jaar van Rembrandt’ van de groep Kris Kras kreeg van de jury de hoogste puntenscore (444) en ook ontvingen zij de publieksprijs. Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar de vriendengroep ‘Portie gemengd’ met hun ‘Ap(p)en op de fiets’.
Na de optocht vond het vogelschieten plaats. Jorn Kok mag zich een jaar lang schuttersprins van Barchem noemen. Mike Lemmers is de schutterskoning geworden en Mariska Bakker de schutterskoningin. Nadat de prijzen voor de optocht waren uitgereikt en de huldigingen plaats vonden. werd het feest met medewerking van de band ‘Hertogh’ en DJ Ronny op het dorpsplein voort gezet.

Kleintje Barchems feest

Foto: Sabine Postel

Foto: Sabine Postel

In de volksmond ook wel ‘Kleintje Barchems feest’ genoemd werd er traditiegetrouw op de zondag nog even door gefeest op het terras van In de Groene Jager. Onder het genot van brood met gebakken eieren met spek en pannenkoeken werden er vele vaten bier weggespoeld (en koffie, wijn of frisdrank).
Vriendengroepen, de schuttersparen en vele anderen kopen een fust die ze zelf tappen en weg geven. De etenswaren zijn te verkrijgen tegen een eventuele vrijwillige bijdrage en werden gebakken door Bert Dinkelman, Alex Welbergen en André Wesselink.
De muzikale bijdrage was in handen van ‘De Tijdbrekers’. Zoals altijd wisten ze er weer een geweldig afsluitend feestje van te maken dat tot lang in de avond door ging. Dat de zondag van het Barchems feest een reden is voor velen om de maandag er na te snipperen blijkt wel uit bijgevoegde foto.

Laat een reactie achter