Barchem Jankt jeugdplaybackshow blijft populair

2018-04-13-PHOTO-00000442

Barchem Jankt jeugdplaybackshow blijft populair

Het zit er weer op, de Barchem Jankt jeugdplaybackshow! Op vrijdagavond 13 april werd dit evenement al voor het 17e jaar op rij georganiseerd. Ook deze editie werd goed bezocht en verliep buitengewoon gezellig. Het publiek kon in de zaal bij H.C.R. In de Groene Jager genieten van 14 deelnemende acts die uitgevoerd werden door kinderen in de basisschoolleeftijd.

Evenals vorig jaar kon de organisatie “Barchem Jankt” weer een beroep doen op Bert2018-04-13-PHOTO-00000438 Dinkelman om de presentatie van de avond voor zijn rekening te nemen. De beoordelingen van alle acts werd gedaan door een drietal juryleden: Tess Welbergen, Floris Dinkelman en Leonie Bannink. Aan hen de taak om te bepalen wie de uiteindelijke winnaars in de drie groepen zouden worden.

 

 

Winnaars unit 2 – 3 – 4
In de jongste categorie (unit 2) werd de beker gewonnen door Brent Spiekker, Jari Dinkelman, Mark Wiedenhoff en Quint Warnshuis. Met de vertolking van het nummer ‘De dieren uit de dierentuin’ van DD Company wisten zij de harten van de jury en het publiek te laten smelten. De prachtige dierenkleding, gebruik makend van het hele podium en de zelfverzekerdheid waarmee ze het liedje ten gehore brachten maakten hen de terechte winnaars in deze leeftijdsgroep.

Met het liedje ‘Heartbeat’ van Vajèn en Rein verschenen Bo Oplaat en Lauren Wanschers op het podium. Als echte podiumbeesten wisten de jongedames met een uitstekende mimiek en dans de jury te overtuigen om hen als winnaars uit te roepen in het deelnemersveld uit unit 3.

2018-04-13-PHOTO-00000443 2018-04-13-PHOTO-00000444

 

 

 

 

 

 

 

De beker in de oudste categorie (unit 4 en hoger) werd gewonnen door Demi Meerbeek, Roxy van Leeuwen en Esmee Sleumer.  “Het plaatje klopte gewoon, helemaal compleet” , zo vertelde juryvoorzitter Tess tijdens de prijsuitreiking, ” de jongedames lieten ons een prachtige vertolking van All falls down van de Noorse dj Alan Walker zien”.

De jury had spontaan besloten om als extraatje een aanmoedigingsprijs toe te voegen: een uur gratis sporten bij Flofit waarvan jurylid Floris de eigenaar is. Deze eer viel te beurt aan de playback-act ‘Love me’ van boyband Fource. De deelnemers Tygo Spiekker, Binck van Rooijen, Toon Hoentjen, Pepijn Molenkamp en Rins Klein Nulent mogen dus spieren gaan kweken in de sportschool om zo nog meer indruk te maken als Barchemse boyband. Zij, en de 3 eerste-prijswinnaars playbackten nog een keer de liedjes waarna de avond werd afgesloten met een disco.

Foto’s: Manon Oplaat

 

Laat een reactie achter