Bakkerij Jansen wordt bakkerij Proef

Bakkerij Jansen wordt bakkerij Proef

Foto: Jan Hendriksen

Vanaf maandag 5 juli gaat bakkerij Jansen verder als bakkerij Proef. De zaak van Arjan en Mathilde Jansen is overgenomen door Menno Meijer en zijn partner Vera van Bemmel.
Menno is bij bakkerij Jansen geen onbekende. Sinds 2 jaar is hij hier werkzaam als banketbakker. Daarvoor was hij werkzaam bij diverse bakkerijen in de nabije omgeving zoals Eefde, Gorssel, Warnsveld en Zutphen. Ook Vera is niet onbekend met het werk in de bakkerswereld. Zij werkte onder andere als medewerkster in een bakkerij in Warnsveld.

Generatie Jansen
Bakkerij Jansen is al geruime tijd een begrip in Barchem en wijde omgeving. Vele klanten wisten jarenlang hun weg te vinden naar de bakkerij aan de Lochemseweg. Ondanks een aantal interne verbouwingen is de authentieke uitstraling van het pand aan de buitenzijde zoveel mogelijk bewaard gebleven. Sinds 1934 is de bakkerij in handen van de familie Jansen. Waren het eerst de opa en oma van Arjan, later werd het bedrijf voortgezet door zijn ouders Jopie en Hermien. Ruim 30 jaar geleden namen Arjan en Mathilde de bakkerij over maar komt er dan nu, door de overname, een eind aan het Jansen-tijdperk. De kinderen van Arjan en Mathilde hebben ieder voor een ander levenspad gekozen, iets wat zij overigens van harte toejuichen. Dat neemt niet weg dat het afscheid hen zwaar zal vallen want hun levenswerk, dat 3 generaties lang door de familie Jansen is gerund, komt daarmee definitief in andere handen. Maar Arjan en Mathilde hebben er alle vertrouwen in dat Menno en Vera de bakkerij met dezelfde gastvrijheid en vakmanschap voortzetten, daarbij bijgestaan door de huidige en ervaren werknemers van bakkerij Jansen.

Barchemse bolussen, gemberboterkoeken en bakkersijs
De traditionele Barchemse bolussen zullen bij bakkerij Proef niet uit het assortiment verdwijnen, evenals de overheerlijke gemberboterkoeken, de koffie of thee ‘to go’ en het ruime aanbod van diverse broodsoorten. Ook starten Menno en Vera met de verkoop van desembrood en belegde broodjes. Daarnaast zal er ook ambachtelijk bakkersijs verkrijgbaar zijn bij bakkerij Proef. Aan de kant van de Beukenlaan komt een heus ijsloket dat bij mooi weer dagelijks flexibel geopend is van ’s middags 12.00 uur tot uiterlijk 21.00 uur ’s avonds. Nieuw is ook dat de bakkerij op de zondagochtenden van 8.00 tot 12.00 uur geopend is. Op maandag, woensdag en donderdag is bakkerij Proef geopend van 8.00 tot 17.30 uur, op de vrijdagen sluiten Menno en Vera om 18.00 uur de deuren en op de zaterdagen is de openingstijd van 7.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over bakkerij Proef: website Bakkerij Proef en Facebookpagina Bakkerij Proef

Reacties;

Laat een reactie achter