Barchems Biljart Kampioenschap – 6 t/m 30 december

IMG_0156

Barchems Biljart Kampioenschap – 6 t/m 30 december

Van 6 t/m 30 december 2017 is het weer zo ver: het Barchems Biljart Kampioenschap (B.B.K.)!

Voor de elfde keer vindt dit sportieve en gezellige toernooi plaats bij H.C.R. In de Groene Jager, waar de zaal in de maand december weer omgetoverd wordt tot een heus biljartarena. De organisatie is wederom in handen van Ron Buurman, Dinand Luesink, Herbert Warnshuis, Alex Welbergen en Gerrit Nijkamp.

De personen die zich hiervoor hebben opgegeven ontvangen één dezer dagen de poule-indeling, zodat men weet op welke avonden er wordt gespeeld en bij wie men is ingedeeld. Dat het nog steeds erg leuk is om aan het B.B.K. deel te nemen blijkt wel uit het feit dat er zich dit jaar maar liefst 9 nieuwe deelnemers hebben aangemeld. Zij zullen eerst ‘voor’-biljarten zodat het aantal te maken caramboles kan worden bepaald.

Het is de organisatie weer gelukt om een mixed-poule mee te laten doen; dit is een poule die louter uit dames en jongeren tot 23 jaar bestaat. Zij zullen strijden voor de fel begeerde wisselbeker die speciaal voor hen vorig jaar in het leven is geroepen. De winnaar van deze bokaal, Max Luesink, zal zijn titel dit jaar gaan verdedigen.

De halve finales worden gespeeld op woensdag 27 en donderdag 28 december, de grote finale van de gemengde en mixed-poule vindt plaats op zaterdag 30 december.

Hebt u  zich niet opgegeven maar lijkt het u leuk om de deelnemers aan te komen moedigen? Op alle speelavonden zijn toeschouwers van harte welkom!